De Vat 69 trok vroeger vooral mijn aandacht door de film-serie The Band of Brothers, waarin officier Lewis Nixon altijd een voorraad Vat 69 bij de hand had, waar de geallieerden ook waren. Een fles Vat 69 was dan ook snel gekocht!
Mijn toemalige smaak vond de Vat 69 redelijk sterk (ik was voornamelijk zachte ierse Whisky’s gewend), nu heb ik de Vat 69 nogmaals getest met een wat ervarener blik erop.

Het aparte model (en groene kleur) van de fles is ontstaan doordat Vat 69 oorspronkelijk in oude Port-flessen werd gebotteld. Na een poosje was het merk in combinatie met het model zo bekend dat Vat 69 dit model fles bleef aanhouden.

Vat 69 is een blend van graan en malt Whisky’s en zit in het wat goedkopere segment. De geteste fles koste bijvoorbeeld maar 10 euro voor een hele liter bij de Dirck III!

Dit betekend niet dat de Whisky niet smaakt, voor een beginnende Schotse Whisky drinker is dit namelijk een leuke Whisky, alleen is de smaak wat te simpel voor de wat doorgewinterde Whisky-liefhebber.

Sorteer op
© 2017 - 2024 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.