Artikel 11 van 42

AROMO VR CARMENERE 75 CL

€ 6,99 (inclusief btw)

De druif van Chili deze Carmenere, deze groeien op in Maule Valley daar waar de druiven veel zon uren krijgen. Door de zon ontstaan er volle en rijpe Carmenere druiven, hierdoor is deze wijn zacht en rijp van smaak.
 

De potentie van de Maule Valley

De Maule Valley heeft een enorme potentie voor het verbouwen van perfecte druiven. Dit zag de Franse familie Estansan ook in en richtte daarom in 1922 het wijnbedrijf Vina Aromo op. In 1940 werd het wijnhuis overgenomen door Victor Henriquez Solar een druiventeler en vader is van de huidige eigenaren die het stokje weer van hem hebben overgenomen. Zij hebben ervoor gezorgd dat het wijnhuis is uitgegroeid tot een van de grootste onafhankelijke familiebedrijven van Chili. De kustlijn van het wijnland Chili is 4300 kilometer lang. Alleen het centrale gedeelte hiervan is geschikt voor de aanplant van druiven. De Maule Valley is één van de zuidelijke gebieden en kenmerkt zich door de enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. Dankzij deze factoren is er een breed aanbod aan wijntypes.

Carmenere is de trots van Chili en werd puur toeval ontdekt. Deze druifsoort komt in Chili nog volop voor, het tegenovergestelde van de rest van wereld. De Carmenere werd begin negentiende eeuw vanuit Europa meegenomen naar Chili. Hier overleefde de druifsoort de aanval van druifluis, terwijl in Frankrijk de druif hierdoor uitroeide.

De vinificatie van Aromo Varietal Carmenere

De druiven voor deze Varietal wordt in april geoogst. Na de oogst vindt er een zeer strenge selectie plaats. De wijnmakers zijn er namelijk van overtuigd dat een zeer strenge selectie de kwaliteit van de wijn bevorderd. Na de wijn ondergaat veertig procent van de druiven een koude schilinweking voor drie tot vijf dagen. Daarop volgt een alcoholische gisting van vijf tot zeven dagen. En dan is het tijd om van deze Carmenere te genieten.

In de geur heeft deze Aromo indrukken van rood fruit maar ook wat specerijen en een pepertje. De smaak is erg zacht met een vol karakter van zwart fruit en pruimen

© 2017 - 2024 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.