2 FLESSEN

Artikel 4 van 4

JAGERMEISTER 0,7 LITER

€ 25,00 (inclusief btw)

Jägermeister (Duits voor jachtmeester) is een kruidenbitter met 35% alcohol die in Wolfenbüttel in Duitsland vervaardigd wordt.

Het geheime recept voor Jägermeister dateert uit 1934 en bevat 56 kruiden. Van de 56 kruiden zijn er naar verluidt 50 bekend; de overige 6 worden geheimgehouden. In 1935 verscheen de drank op de Duitse markt. Sinds de jaren 1970 wordt hij geëxporteerd. In Nederland werd jarenlang reclame gemaakt met de slogan ... alleen als ie ijs- en ijskoud is. Dat suggereerde dat de smaak erg sterk zou zijn als het drankje niet gekoeld was. In 2017 kwam er de Engelstalige slogan ...it's a matter of taste er voor in de plaats.[1]

Oorspronkelijk was de kruidendrank bedoeld als een geneesmiddel voor alles: een panacee. Hij werd gebruikt tegen een hardnekkig kuchje tot en met problemen met de ingewanden. In Duitsland wordt de likeur nog steeds als digestief gebruikt, en staat in de (medicijn)kast van vele Duitse huishoudens. Het drankje had een oude-mannenimago maar na marketingcampagnes heeft het een stoere uitstraling gekregen en wordt het ook in het uitgaansleven gedronken.

De likeur kan zowel puur (maar dan gekoeld) of als mixdrankje worden gebruikt. Hij kan traditioneel gemixt worden met sinaasappelsap of Coca-Cola, maar er bestaan ook speciale recepten in combinatie met cacao of melk. In een aantal landen bestaat de gewoonte de drank te mixen met de energiedrank Red Bull, een combinatie die Jägerbomb, Vliegend Hert of Turbojäger wordt genoemd. In Finland is de informele naam voor deze cocktail 'accuzuur'.

Specificatie Omschrijving
Alcohol Percentage 35 %
© 2017 - 2024 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.