Artikel 10 van 42

AROMO VR CABERNET SAUVIGNON ds a zes fles

€ 37,50 (inclusief btw)

De Cabernet Sauvignon druiven voor deze Aromo Varietal komen uit het warme Maule Valley, het klimaat is er ideaal om een top wijn te maken. Wat zich vertaalt in deze Cabernet Sauvignon, want de druiven worden met de hand geoogst en zo komt alleen het beste sap in de fles terecht. In heel Chili staat deze wijn bekend als de grondlegger van zeer zuivere Cabernet Sauvignon.
 

De diversiteit van de Maule Valley

De Maule Valley is een van de zuidelijkste wijngebieden van Chili en ligt tussen de Andes en de bergketen aan de kust. Hier zijn de temperatuurverschillen tussen dag en nacht behoorlijk groot. Dat zorgt ervoor dat de druiven ontzettend goed kunnen rijpen omdat ze beschermd worden tegen extreme hitte en kou. Hierdoor krijgen de druiven een hoge concentratie aan kleur, smaak en geur. Daarbij is er ook een enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. En daar weet wijnhuis Aromo wel raad mee! In 1922 werd het wijnhuis door familie Estansan opgericht en brachten zij bijzondere wijnen op de markt.

In 1940 verwierf Don Víctor Henríquez Solar, een man die aan dit land was gebonden en met een eeuwenoude wijntraditie, de rechten op de wijnmakerij en nam deze op in de uitgestrekte wijngaarden die hij van zijn voorouders had geërfd. In 1986 wordt de Society of Children opgericht. Tegenwoordig zijn het zijn zonen Arturo en Manuel die Viña El Aromo tot de meest vooraanstaande in Chili hebben gerekend. In 1997 was het de eerste export van wijn op fles. Aan het einde van deze eeuw werd een nieuw doel bedacht voor Viña El Aromo, de verovering van de buitenlandse markt, hiervoor werd het departement van export van de wijngaard gevormd. En daarmee kunnen wij vandaag de dag genieten van de kwaliteitswijnen van dit fantastische wijnhuis.

Hoe smaakt de Aromo Varietal Cabernet Sauvignon?

Zo ook deze Cabernet Sauvignon. Met in de geur heeft deze Aromo indrukken van pruimen, bosbessen, tabak bladeren en iets van rijpe kersen. De smaak is zacht en heel zuiver, mooie indrukken van de druif zoals bramen, kersen en pruimen. Verfijnde tannines maken het geheel heel spannend, mooie kruidigheid en goede structuur maken deze Aromo Varietal Cabernet Sauvignon helemaal af.

 

 

 

© 2017 - 2024 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.