Artikel 3 van 42

AROMO CHARDONNAY RESERVA 75 CL

€ 7,99 (inclusief btw)

Aromo Privada Reserva Chardonnay

Wat een overweldigend glas wijn en wij waren na de eerst slok verrast en verbaasd. Vooral voor deze prijs klasse echt een heel mooi glas wijn. De Chardonnay druiven groeien op aan de oudste ranken van Aromo midden in Maule Valley. Hier worden ze met de hand geplukt en vervolgens vergist op eiken houten vaten. Hierdoor krijgt deze Privada Reserva zijn volle en romige smaak.
 

Het succes van wijnhuis Vina Aromo

In 1922 richtte de Franse familie Estansen het wijnbedrijf Vina Aromo op. Zij hadden direct in de gaten wat de Maule Valley te bieden had, en dat dat tot bijzonder mooie wijnen konden leiden. Dit wijnhuis beschikt over een enorme hoeveelheid aan eigen wijngaarden, meer dan 300 hectare. Daarmee is het wijnhuis als één van de weinige familiebedrijven in Chili in staat om de beste kwaliteit wijn te leveren. De Maule Valley is 25 hectare groot en heeft een enorme diversiteit in microklimaten en bodemsoorten. De Chardonnay stokken staan aangeplant op een vulkanische slibbodem.

Vina Aromo werd gekocht in 1940 door Victor Henriquez Solar, een beroemde Chileense wijnmaker en patriot van zijn land. Zijn zonen Arturo en Manuel zetten het bedrijf van hun vader voort en het bedrijf Vigna Aromo kreeg niet alleen grote bekendheid in Chili, maar ook op de wereldmarkt. Tegenwoordig worden de wijnen van het bedrijf verkocht in 32 landen op 5 continenten.

Volledige handmatige oogst voor Aromo Privada Reserva Chardonnay

De druiven worden met de hand geoogst in de eerste helft van maart, in de vroege ochtenduren. Na het persen wordt 30 procent van de most gedurende 5 tot 6 uur in contact met de huid geweekt. Alcoholische gisting op cultuurgist wordt uitgevoerd bij een temperatuur van 14 tot 16 graden en duurt 15 tot 21 dagen. Het resultaat is verbluffend. Met in de geur tonen van vers tropische fruit, vanille en een beetje karamel. De smaak is zacht en mild droog, een dik en vettig mondgevoel met fruit nuances van abrikozen, meloen, ananas en iets van lychee. Achter in de keel en in de afdronk een mooie aanwezigheid van vanille, eiken tonen en iets van groene kruiden

 

Andere wijnen van Aromo

© 2017 - 2024 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.