Vorige Artikel 15 van 38 Volgende

EXCELSIOR CAITLYN ROSE 75cl

€ 6,99 (inclusief btw)

 

Excelsior Caitlyn rosé

Deze zachte en fruitige rosé is een eerbetoon van de huidige wijnmaker Peter de Wet. Hij vormt de vijfde generatie die familiebedrijf Excelsior met veel verve leidt. De Caitlyn Rosé is een ode aan zijn dochter Caitlyn, die in september 2013 het levenslicht zag. Haar tweede naam is overigens rosé, wat het geheel nog leuker maakt. Wij zijn jaloers, want iedereen wil well zo een heerlijk eerbetoon.
 

De wijngaarden van Excelsior

Wijnhuis Excelsior is al ruim 160 jaar actief binnen de Zuid-Afrikaanse wijn bouw. Wat begon als een familieruzie (oprichter Koos de Wet werd verliefd op zijn schoonzus), is geëindigd in een wijnhuis vol allure. Zij zijn gevestigd in Robertson, nabij de machtige Breede Rivier. Deze rivier is van groot belang voor de wijngaarden van Excelsior; zonder deze rivier veranderd de bloeiende vallei weer in een kale vlakte.

Een Rosé uit Zuid-Afrika

De Caitlyn Rosé is het zoveelste meesterwerk van de familie de Wet. Met zo een achternaam, verwachten wij ook niets anders dan het allerbeste. Iedereen met de achternaam De Wet is namelijk een nazaat van de glorieuze Jacobus de Wet, welke de eerste wijnmaker in Zuid-Afrika was. De huidige wijnmaker, Peter, heeft de kunst van het wijn maken prima geërfd, getuige deze rosé wijn. De basis is de Shiraz druif, welke kort schil contact maakt tijdens de vergisting. De Shiraz geeft namelijk in korte tijd ontzettend veel kleur af. De geur en smaak zijn evenwichtig en uitgesproken. Je herkent verse aardbeien en zachte bosbessen. Opvallend is het verfrissende karakter van Excelsior Caitlyn Rosé.

© 2017 - 2023 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.