Vorige Artikel 10 van 38 Volgende

EXCELSIOR SAUVIGNON BLANC 75 cl

€ 6,99

 

Excelsior Sauvignon Blanc

Denk je aan zomer en frisse witte wijn, dan moet je deze Excelsior Sauvignon Blanc een keer geproefd hebben! Bij het inschenken van deze heerlijke gekoelde witte wijn zien we direct de bleekgele kleur met de mooie groene schittering. De frisse aroma’s knallen het glas uit! Mooie stuivende tonen van passievrucht, grapefruit, meloen en een hint van vers gemaaid gras. Dit vertaalt zich in de smaak naar een heerlijke frisse witte wijn met aangename zuren. Mooie nuances van tropisch fruit waarbij passievrucht de boventoon voert. De afdronk is intens en heerlijk fris zonder dat zuren gaan overheersen.
 

De oogst van de Robertson vallei

De wijngaarden zijn gelegen in de Robertson vallei. Hier is de grond vlak en erg kalkrijk. Door deze kalkrijke bodem verkrijgt de Sauvignon Blanc druif de mooie minerale tonen. De oogst voor deze Excelsior Sauvignon Blanc word volledig met de hand gedaan. Op deze manier is er een extra strenge selectie om enkel de mooiste en beste druiven te gebruiken voor de wijn. De oogst gebeurd tevens in 2 fases. Een deel van de druiven (35 %) word al vroeg in het seizoen geoogst waardoor de druiven een heerlijke frisheid hebben. Het andere deel mag langer rijpen zodat deze druiven meer milde fruit tonen krijgen. Pas net voor de botteling worden de druiven weer bij elkaar gebracht waardoor er een perfect harmonie in deze wijn komt.

De geschiedenis van de Excelsior Sauvignon Blanc

Excelsior heeft een lange geschiedenis. Deze geschiedenis gaat tot 150 jaar terug. In 1859 besloot Jacobus de Wet land aan te kopen voor zijn paardenfokkerij. Hij was namelijk een meester in het fokken van speciale renpaarden. Zijn oog viel destijds op een dorre vlakte in de Robertson vallei. Voor de meeste onder ons zou dit niet ideaal zijn aangezien hier weilanden moesten komen voor de paarden. Het gevoel van Jacobus zij iets anders. Deze plek moest het worden! De grond bleek zeer vruchtbaar en hij besloot ook wijnen te gaan maken. Jaren later verbouwd de 5e generatie van familie de Wet nog steeds hier druiven voor de heerlijkste wijnen!

© 2017 - 2023 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.