Artikel 4 van 6

Laphroaig PX Cask + Gb 1.0 Liter

Artikelnummer: 6-LP-0X5-48
€ 69,95 (inclusief btw)
Het artikel is uitverkocht.

De Laphroaig PX Cask is een interessante goudkleurige Islay whisky met ook nog eens een heel mooi prijskaartje. Deze whisky wordt gebotteld op 48% in een fles van 1 liter. Laphroaig durft met deze whisky wat af te wijken van hun bekende imago. Het is namelijk niet direct een typische Laphroaig whisky, maar dit doet weinig af aan deze kwaliteitswhisky.

Deze bijzondere whisky van Laphroaig heeft in drie soorten vaten gerijpt. Allereerst in Amerikaans eiken, daarna korte tijd in quarter casks en vervolgens gefinished in Pedro Ximenez sherryvaten. Dit rijpingsproces is vergelijkbaar met dat van de Laphroaig Triple Wood. Het enige verschil is dat de Triple Wood een finish in Oloroso sherryvaten heeft gehad. Deze rijping en de finish in Pedro Ximenez sherryvaten zorgt bij deze Laphroaig PX Cask voor een robuust en intens smaakprofiel.

De neus verraadt direct het zo vertrouwde Islay karakter. Die geur waarbij de zee in de verte te ruiken is maar tegelijkertijd verrast door de zoete tonen van de PX sherry. Qua smaak doet dit al gauw denken aan marshmallows boven een kampvuur, rokerig maar zoet met een licht zilte smaak. Dit in combinatie met de zoetheid van de PX sherry zorgt voor een mooie balans!

Liefhebbers van peated whisky zullen deze whisky zeker waarderen. Door de zoetheid, die zo typisch is voor whisky’s die in sherryvaten hebben gerijpt, is deze whisky ook erg interessant voor whiskydrinkers die nog niet heel bekend zijn met peated whisky’s. Deze whisky is namelijk een bijzonder uitgebalanceerd huwelijk tussen toegankelijkheid en complexiteit.

Specificatie Omschrijving
Alcohol Percentage 48 %
Inhoud 100 CL
© 2017 - 2024 Nederlands Dranken Centre | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel

Om deze webwinkel te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.